برگزاری نمایشگاه طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در استان تهران

۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۵:۳۶ کد : ۲۸۱۵۷ عمومی ستفا
نمایشگاه محصولات مشاغل خانگی در راستای اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی با هدف معرفی و عرضه محصولات بانوان در محل پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاددانشگاهی روز یکشنبه مورخ ۲۶ بهمن ماه سال جاری آغاز به کار کرد.
برگزاری نمایشگاه طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در استان تهران

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد علامه طباطبایی نمایشگاه مذکور با حضور دکتر باستانی، معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، میهمانانی از چهار کشور عراق، سوریه، لبنان و افغانستان، معاونت آموزشی و توسعه کارآفرینی و واحدهای علامه طباطبائی، الزهرا، پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاددانشگاهی افتتاح شد.

این نمایشگاه شامل بیش از ۴۰ غرفه تولیدات بانوان پیشرو در ایجاد مشاغل خانگی است که علاوه بر ارائه محصولات خود به معرفی ایده و نحوه اجرای طرح خود پرداختند.

دکترمحمدصادق بیجندی، معاون آموزشی جهاددانشگاهی، در مراسم افتتاح این نمایشگاه طی سخنانی به تعبیر رهبر انقلاب جهاددانشگاهی را یکی از مولودهای انقلاب اسلامی و یکی از ستون‌های انقلاب دانست و اظهار کرد: پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری یکی از مجموعه‌های دانش‌بنیان جهاددانشگاهی است.

وی با اشاره به اینکه معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری برای پیاده‌سازی طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به جهاددانشگاهی اعتماد و اجرای آن را به این نهاد سپرده است، گفت: طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی هم اکنون در ۲۴ استان کشور با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال اجراست و بانوان فعال به عنوان افراد پیشرو در طرح مورد حمایت قرار گرفته‌اند. این طرح الگوی موفقی است و سایر کشورها نیز می‌توانند از آن برای توانمندسازی زنان استفاده کنند. دکتر باستانی ضمن استقبال از فراهم شدن زمینه به اشتراک‌گذاری تجارب مربوط به توانمندسازی بانوان ایران و سایر کشورها، گفت: معاونت امور زنان و خانواده در ایران براساس مأموریت‌هایی که در توانمندسازی زنان بر عهده دارد، یکی از گروه‌های هدف خود را زنان سرپرست خانوار قرار داده است. ایشان با اشاره به اینکه چهار گروه از زنان در ایران زن سرپرست خانوار محسوب می‌شوند، گفت: زنانی که به دلیل طلاق یا فوت، همسر خود را از دست داده‌اند، زنانی که همسرشان به دلیل اعتیاد یا سایر عوامل آنها را ترک کرده و دخترانی که به سن تجرد قطعی رسیده‌اند و مسئولیت زندگی خود و اغلب والدینشان را بر عهده دارند، در ایران زن سرپرست خانوار محسوب می‌شوند.

باستانی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه ایران به طور خاص مسئولیت توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بر عهده معاونت امور زنان گذاشته شده که در این مورد نهادهایی مانند بهزیستی و کمیته امداد نیز به معاونت کمک می‌کنند. وی در ادامه به تشریح برخی از برنامه‌های معاونت امور زنان و خانواده برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار پرداخت و گفت: تشکیل بانک اطلاعاتی زنان سرپرست خانوار، طرح توانمندسازی اقتصادی ـ اجتماعی زنان سرپرست خانوار در مناطق حاشیه شهرها و تأمین مالی زنان سرپرست خانوار با حمایت مالی بانک‌ها و تعیین سهام عدالت به عنوان وثیقه دریافت وام از جمله طرح‌های ما بوده است و ۱۲ هزار زن سرپرست خانوار آموزش دیده و به بازار کار وارد شدند. ایشان در ادامه اشاره داشت با شیوع کرونا از توانمندی بانوان سرپرست خانوار برای تهیه وسایل پیشگیری از کرونا و به ویژه تهیه ماسک وگان استفاده شد و همچنین استفاده از فضای مجازی و راه‌اندازی بازار اینترنتی برای فروش محصولات زنان در دوران کرونا از اقداماتی است که در این شرایط به ثمر رسیده است.

دکتر امامدادی، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی نیز طی سخنانی بیان داشت: مطالعات صورت گرفته در وزارت کار نشان می‌دهد که فعالان مشاغل خانگی در سال ۲۰۱۹ در حدود ۱۰۰ میلیون نفر در جهان بودند که این رقم با شیوع کرونا به ۲۶۰ میلیون نفر رسید و این مسئله نشان دهنده اهمیت مشاغل خانگی است. ایشان افزود: جدا از شرایط کرونا در کشورهای پیشرفته تأکید بر این است که کار و تحصیل از راه دور انجام شود و همین مسئله ویژگی مشاغل خانگی نیز هست به همین دلیل در ایران از سال ۸۹ موضوع توجه به مشاغل خانگی مورد توجه قرار گرفته و قانون حمایت از آن به تصویب رسید و ما نیز تلاش کردیم با اجرای طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی با کمک جهاددانشگاهی از توسعه مشاغل خانگی حمایت کنیم.

. در پایان مراسم نیز طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی برای میهمانان خارجی تشریح و به سؤالات آنها در خصوص این طرح و نحوه اجرای آن پاسخ داده شد.

نمایشگاه طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی از ۲۶ بهمن‌ماه، به مدت یک هفته در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاددانشگاهی واقع در خیابان انقلاب، بین خیابان فلسطین و چهارراه ولیعصر(عج)، نبش خیابان شهید برادران مظفر(جنوبی) برپاست و علاقه‌مندان برای بازدید، خرید و آشنایی با ایده‌ها و طرح‌های این بانوان خلاق و کارآفرین می‌توانند به این پژوهشکده مراجعه کنند.

کلیدواژه‌ها: الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار برگزاری نمایشگاه طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاددانشگاهی


( ۱ )

نظر شما :